Home

Achtergrond

Gewonden op het ijs

Ondanks waarschuwingen zijn zondag opnieuw mensen het gevaarlijke ijs op de Gouwzee opgegaan.

Daarbij raakten zeker twaalf mensen gewond. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Purmerend. Zaterdag ontraadden de gemeenten Edam-Volendam en Waterland het publiek al om het ijs op te gaan omdat het vol met scheuren zit. Vooral zaterdag was het aantal scheuren in het ijs "onrustbarend'' toegenomen.

Zondag zijn toch weer mensen op het ijs gegaan. Volgens een woordvoerder van de gemeente Purmerend tussen de 1500 en 2000 mensen. Verscheidene mensen moesten vanwege hun verwondingen - van schaafwonden tot een schedelbasisfractuur - door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van het ijs worden gehaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.