Home

Achtergrond

'Gevaarlijke' sneeuwstorm in Washington

Weerdeskundigen hebben de inwoners van de Amerikaanse hoofdstad Washington opgeroepen zaterdag thuis te blijven. Zij voorspellen dat de 'extreem gevaarlijke'' sneeuwstorm, die sinds zaterdagochtend (Nederlandse tijd) door de stad raast, het verkeer 'riskant en levensbedreigend' maakt. De luchthavens van Washington zijn gesloten.

De meteorologen voorspellen dat in Washington tot zaterdagavond, als de storm is weggetrokken, 76 centimeter sneeuw kan vallen. Daarmee zou het record van de Grote Knickerbocker Storm van januari 1922 met ongeveer 4 centimeter worden verbroken. De hevige wind van die dag kreeg die naam, omdat toen het Knickerbocker Theater instortte, waardoor bijna honderd mensen omkwamen.

De sneeuwstorm zal niet alleen Washington treffen, maar ook staten als Indiana en Pennsylvania en delen van de staat New York. Het is overigens uitzonderlijk dat in zo korte tijd zoveel sneeuw in Washington valt. Volgens gegevens van het Amerikaanse KNMI is het sinds 1870 slechts dertien keer voorgekomen dat er meer dan 30 centimeter sneeuw viel. Zes weken geleden was dat voor het laatst. Toen viel tijdens een sneeuwstorm 41 centimeter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.