Home

Achtergrond 3 reacties

'Gele kaart' voor ondoordachte antibiotica-inzet

Routinematige inzet van antibiotica in de Deense varkenshouderij is vanaf medio dit jaar goed voor een 'gele kaart' voor zowel boeren als veterinairen.

Die mogelijkheid daarvoor wil landbouwminister Eva Kjer Hansen opnemen als onderdeel van een maatregelenpakket om het stijgende antibioticaverbruik in te dammen.

De bewindsvrouw wil niettemin wel aan boeren en veterinairen in gegeven gevallen een verplichtend plan van aanpak laten opleggen en dit opvolgen met verscherpte eisen als de doelstellingen in zo’n plan niet worden gehaald. Het antiobioticaverbruik in de Deense varkenshouderij steeg uitgaande van de cijfers over de eerste helft van 2009 met 12 procent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  in nederland is men aan het wachten totdat de minister van landbouw een door de overheid beheerd systeem gemaakt heeft. Het kan nog even duren.

 • no-profile-image

  Ben

  Beste Dirk blijkbaar heeft de Nederlandse varkenssector je het niet verteld maar de varkenssector in Nederland is al verder dan de Denen op de goede weg http://www.nvv.nl/art_images/nvv_masterplan_antibiotica_varkenshouderij.pdf

 • no-profile-image

  boer bert

  Het antibiotica probleem zou eens per voer leverancier tegen het licht gehouden moeten worden.
  ik ben er van overtuigd dat goed voer de meeste problemen oplost.

Of registreer je om te kunnen reageren.