Home

Achtergrond

Gelderland steekt 6,6 miljoen euro in jeugdzorg

De provincie Gelderland trekt 6,6 miljoen euro uit voor extra arbeidsplaatsen in de jeugdzorginstellingen in de provincie.

Dat maakte het Gelders College van Gedeputeerde Staten vandaag bekend.

De vraag naar jeugdzorg in Gelderland is de afgelopen twee jaar met 40 procent gegroeid, stelt verantwoordelijk gedeputeerde Hans Esmeijer. "Het is daardoor steeds moeilijker geworden om jongeren snel een plek binnen een instelling te geven.'' Met de 6,6 miljoen euro kunnen veertig nieuwe arbeidsplaatsen worden gerealiseerd, waarmee de doorstroming binnen de jeugdzorg volgens het provinciebestuur sneller gaat verlopen.

De Gelderse Staten moeten in maart hun goedkeuring aan het plan verlenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.