Home

Achtergrond

Gelderland eist vergoedingen niet terug

De provincie Gelderland vordert onterecht uitbetaalde vergoedingen aan de voorzitters van drie streekcommissies niet terug.

Het gaat om een totaalbedrag van 54.000 euro. Dat blijkt uit antwoorden van het provinciebestuur op vragen uit Provinciale Staten.

De voorzitter van de streekcommissies ontvingen sinds 2007 een vergoeding van 567 euro per maand, waar volgens de provinciale regels recht was op een vergoeding van 100 euro. De fout valt de voorzitters niet aan te rekenen, aldus het provinciebestuur. ,,De provincie heeft door de betalingen en bijhorende correspondentie de indruk gewekt dat er correct is gehandeld'', aldus de beantwoording van de vragen.

Het provinciebestuur zegt het werkt van de streekcommissies te waarderen. Met de voorzitters zijn nieuwe afspraken gemaakt over vergoedingen. De vragen waren gesteld voor Statenlid Toine van Bergen van de eenmanspartij Groep-Van Bergen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.