Home

Achtergrond 269 x bekeken 3 reacties

Geld verdienen goede zet

De productschappen Akkerbouw, HPA, Diervoeder en Wijn willen een derde geldstroom aanboren om de krimp van de productschappen op te vangen.

Dat is een goede zet, maar de productschappen moeten wel kieskeurig zijn hoe en waar ze geld mee verdienen.

De productschappen staan al jaren ter discussie in de politiek en bij de heffingbetalers. Toch moeten de productschappen blijven bestaan. Het bedrijfsleven kan in de productschappen zijn eigen zaken regelen. Zonder productschappen moet het bedrijfsleven voor ieder wissewasje naar de politiek. Dat is tijdrovend en niet effectief.

Maar omdat de marktordening vanuit Brussel straks nog verder wordt afgebouwd hebben de productschappen steeds minder werk te doen. Dus zoeken ze naar een nieuwe inkomstenbron. Het idee van de productschappen is om innovatieve projecten te gaan uitvoeren. De productschappen hebben al veel kennis en ervaring in huis om dit te doen. Maar dit is alleen een goed idee als de productschappen werkelijk meerwaarde weten te brengen in zo’n project.

Ook mag de aandacht voor kostenbesparingen niet verslappen. De productschappen kunnen veel meer samenwerken. Dat geldt ook voor dierlijke en plantaardige productschappen.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Hoe houd ik mezelf dikbetaald in stand? En eh....Kennis? Hoezo?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Inderdaad LTO-Hater, iets dat niet meer nodig is, is gewoon niet meer nodig.

 • no-profile-image

  anne

  innovatieve projecten te gaan uitvoeren: door productschapambtenaren. Laat me niet lachen.

Of registreer je om te kunnen reageren.