Home

Achtergrond

Geen record herdenking geruimde geiten

De recordpoging om meer dan 40.000 geruimde geiten en schapen in een keer te herdenken door een kaarsje voor elk dier te branden, is mislukt.

De Pastoor van Arskerk in Delft waar de kaarsjes werden gebrand, was zo tochtig dat de helft van de kaarsjes vrij snel uitging. Dat zei vandaag een woordvoerder van de dierenrechtenorganisatie EDEV (Een Dier Een Vriend). Hij weet nog niet of er een nieuwe poging komt.

EDEV wilde proberen met de 'kaarsjesactie' in het Guinness Book of World Records te komen om zo extra aandacht te vragen voor de afgemaakte dieren. De bedoeling was dat de brandende kaarsen de afbeelding van een geit zouden vormen. Dominee, schrijver en dichter Hans Bouma sprak een requiem uit ter nagedachtenis, niet alleen aan de schapen, maar ook aan de miljoenen dieren die ieder jaar in de bio-industrie in Nederland worden gefokt en gedood.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.