Home

Achtergrond 195 x bekeken

Gebrekkige kennis EHBO kost miljoenen

De gebrekkige kennis van EHBO onder de Nederlandse bevolking leidt tot 6 miljoen onnodige bezoeken aan de huisarts.

De kosten die daarmee gemoeid zijn, bedragen 200 miljoen euro. Dat heeft hoogleraar gezondheidseconomie Wim Groot van de Universiteit Maastricht berekend, maakte het Nederlandse Rode Kruis vrijdag bekend.

Aanleiding voor het onderzoek van de Maastrichtse hoogleraar is de campagne Iedereen EHBO, die vrijdag begint. Het Rode Kruis heeft uitgezocht dat Nederland achterloopt als het gaat om het verlenen van eerste hulp aan anderen. Slechts 2 procent van de Nederlanders heeft een EHBO-diploma. In landen als Duitsland en Noorwegen ligt dit percentage boven de 80, aldus het Rode Kruis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.