Home

Achtergrond 365 x bekeken

Gebiedsvisie Keukenhof gaat door

De Gebiedsvisie van Landgoed Keukenhof en de Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse kan doorgaan.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland heeft voor de uitvoering van die visie in aangepaste vorm het groene licht gegeven. De aanpassing betreft de compensatie van bollengrond die verloren gaat. Er is gekozen om de compensatie niet te doen aan de 2e Poellaan, omdat daar geen politiek draagvlak voor was in de commissie Ruimte. In plaats daarvan krijgt de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) de opdracht om met Keukenhof en de gemeente Lisse andere mogelijkheden van bollengrondcompensatie te bezien.

Volgens wethouder Bas Brekelmans van Lisse is dit de best haalbare optie, gezien het gegeven dat Provinciale Staten niet bereid bleek om bollengrond te compenseren op grasland. Zelfs niet als dat grasland op haar beurt ook weer gecompenseerd wordt. "De instemming met het voorstel is een belangrijk succes waar we allemaal trots op kunnen zijn en geeft de Keukenhoven beide het groene licht om nu snel te gaan werken aan het opstellen van bestemmingsplannen. Tegelijkertijd zullen we samen met hen andere mogelijkheden van compensatie gaan bezien."

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.