Home

Achtergrond 216 x bekeken 1 reactie

Fruitmasters: nu geen bundeling fruitafzet

Fruitmasters zoekt gedurende het onderzoek naar de fusie met ZON geen samenwerking voor de bundeling van fruit.

"De fusieplannen vergen op dit moment al onze aandacht. Samenwerking met bijvoorbeeld The Greenery is totaal niet aan de orde," laat de woordvoerder weten. Toch sluit Fruitmasters sluit een samenwerking op lange termijn niet uit.

Vorig jaar spraken vijf afzetorganisaties over bundeling van Elstar en Conférence (Fruit5). Ook Fruitmasters nam deel aan die gesprekken. "Die gesprekken zijn stukgelopen en overleg staat stil."

De roep uit de fruitsector om tot bundeling te komen is er echter nog steeds. Een fusie tussen Fruitmasters en ZON biedt niet direct een antwoord op het versnipperde aanbod, erkent Fruitmasters. Maar de organisatie ziet in een fusie ook een antwoord op de malaise in de sector. "Met ZON hebben we een groter marktbereik en kunnen we een breder productpakket aanbieden. Dat is een meerwaarde voor onze leden."

Fruitmasters start volgende week met regionale informatiebijeenkomsten voor leden, waar leden ook in kunnen spreken. "De input nemen we mee in het onderzoek naar de fusie."

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  oudere Fruitteler en bestuurder

  er begint toch iets te veranderen in de veilingwereld van groente en fruit ,hopelijk dat het eindelijk door schade en schande ,de nood begint hoog te worden bij bepaalde sectoren,nu hoop ik personelijk dat er ook daadwerkelijk wordt doorgezet ,doch niet door enkele veilingen maar allen gezamelijk zowel Geldermalsen -ZON-The Greenery en Zuid Limburg .Het ware te wenssen dat eindelijk in 2010 werkelijk-
  wordt ,Het zou een zegen voor de gehele Nederlandse Tuinbouw zijn
  Het moge de Nederlandse Tuinbouwbe-stuurders een helder moment gegeven zijn (ben toch niet zo koppig en eigenwijs
  het is een algemeenbelang voor de nederlandse Tuinbouw met de grootte T)

Of registreer je om te kunnen reageren.