Home

Achtergrond 1 reactie

Friezen protesteren tegen vierbaansweg

Milieu-, natuur- en bewonersorganisaties protesteren zaterdag tegen de aanleg van een omstreden vierbaansweg in Friesland.

Met een bustocht door het gebied van de weg proberen ze de provincie Friesland duidelijk te maken dat de zogeheten Centrale As onnodig is. ,,De busrit is vooral een signaal'', vertelt Henk de Vries van natuurorganisatie It Fryske Gea.

De provincie Friesland wil de vierbaansweg, die 250 miljoen kost, aanleggen tussen Dokkum en Nijega. Met de weg verwacht de provincie de bereikbaarheid van het noordoosten van Friesland te verbeteren. ,,Vooral Dokkum, dus'', zegt De Vries. ,,Wat stelt dat nou voor.'' De organisaties vinden de weg funest voor het landschap van de Noordelijke Wouden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Veehouder

    Voor mij verkort het de reistijd naar de bewoonde wereld met 15 min en in de spits 30 min. Datzelfde geldt voor alle vrachtwagens die bij mijn bedrijf komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.