Home

Achtergrond

Fries rijdt zeventig meerkoeten dood

Een Friese automobilist heeft maandagavond in Broeksterwoude (Friesland) ruim zeventig meerkoeten doodgereden.

Volgens boswachter Jacob Bijlsma van Staatsbosbeheer was het een verschrikkelijk gezicht. "Sommige beesten leefden nog, die moest ik afmaken. Zoiets vergeet je nooit weer.''

De automobilist benaderde zelf de boswachter, toen die bij de vogels ging kijken. "Hij vond het heel erg'', zegt Bijlsma. "Met een hoog en hees piepstemmetje legde hij uit wat er was gebeurd.'' De man verklaarde dat hij moest kiezen tussen remmen op het gladde wegdek en het doodrijden van de dieren. "Hij koos het laatste.'' Naar eigen zeggen had de man niet te hard gereden.

In Groningen richtte een onbekende automobilist vorige week ook al een slachtpartij aan onder een groep meerkoeten. Daar werden dertig beesten doodgereden. "De beesten hebben het door het winterweer heel moeilijk met het vinden van eten en gaan dan langs de weg scharrelen. Ik roep iedereen op goed uit te kijken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.