Home

Achtergrond 285 x bekeken 1 reactie

Franse varkenssector hekelt provocatie

De Franse organisatie van varkensfokkers (FNP) beschuldigt de slacht- en vleesbedrijven van provocatie.

Door die houding blijven de varkensprijzen in Frankrijk schommelen rond € 1,015 per kilo, terwijl die in omringende landen wel omhoog gaan, aldus de FNP.

Op de varkensmarkt Marché du Porc Breton in Bretagne, is deze week opnieuw 'geen teken van betere prijzen te bespeuren', aldus het marktbestuur. Maandag kwam slechts een verbetering met 0,1 eurocent tot stand, waarmee de prijs opnieuw op precies € 1,015 per kilo belandde.

Een aantal varkenshouders besloot hun dieren van de veiling terug te trekken, maar dat is volgens het marktbestuur in lang niet alle gevallen mogelijk. De FNP legt de schuld bij de vleesverwerkers. De bond blijft dreigen met acties zolang er geen verbetering qua prijzen te bespeuren valt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Breng vraag en aanbod in goede wisselwerking. Doe het onmogelijke, ook in de melksector en iedereen is tevreden. Je kunt op tijd bijsturen dan, welzijn is ruimte voor en een boterham kan verdient worden. En Monsanto kan naar de hel gestuurd worden.
    De meatfree monday is nog niet eens volledig ingevoerd, dus ik zou opschieten. En als dat wel zo is, ben je dan ook goed voorbereid, als je vraag en aanbod in werking hebt gesteld, voor meatfree friday.

Of registreer je om te kunnen reageren.