Home

Achtergrond

Fraaie narcissen in keuringszaal

De bloemenkeuring staat deze week in het teken van de Speciale narcissenkeuring.

Door een flink aantal inzenders werden vele fraaie cultivars ingebracht. Het aantal inzendingen is bevredigend, mede in het licht van het gegeven dat inzenders van boven het Noordzeekanaal laat of helemaal niet naar de keuring kwamen omdat het verkeer daar urenlang vast zat.

Pront staat de inzending van de firma Bisschops in de zaal. Met onder andere zeer goede kwaliteit van de uit 1938 stammende Narcissus 'Gold Medal'. Van de vele andere cultivars noemen we in kort bestek Narcissus tazette 'Innisidgem' van Cees Breed, de grootbloemige N. 'Millbrook' van J. van Saase en de witte N. cyclamineus 'Surfside' van de fa. M.H. van der Zon. Hein Meeuwissen zette de witte N. 'W.P. Millner' op het podium, alsmede een presentatie met onder andere de witte N. 'Toby the First' en N. 'Small Talk'. W.J. Leenen toont prachtige dubbele narcissen, waaronder de geel/oranje N. 'Sun Gold' en de diep oranje N. 'New Innovation'. Rinus van der Salm kwam met prachtige kwaliteit van N. 'Barret Browining' naar de keuringszaal en de typische N. 'Rataplan' die het midden houdt tussen een spleetkronige narcis en een cyclamineus. Th. A. Berbee show prachtige kwaliteit van de eigenwijs ogende N. 'Peeping Tom' die uit 1948 stamt en V.O.F. Th. Pennings tenslotte de zonnige N. 'Suade'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.