Home

Achtergrond

Forse toename inzameling kunststofafval

De hoeveelheid ingezameld kunststofafval is de de laatste jaren fors toegenomen.

In 2006 ging het om zes miljoen kilo. In 2008 was dat gestegen tot dertien miljoen kilo. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De hoeveelheid kunststof in het huishoudelijk restafval wordt over het jaar 2008 geschat op 750 miljoen kilo. Dat betekent dat in dat jaar slechts 1,7 procent van het totaal aan kunststoffen in het huishoudelijk afval gescheiden is ingezameld.

De toename van de hoeveelheid verzamelde kunststof komt voor een deel door lokale publiekscampagnes om kunststof te scheiden van het overige afval. In 2009 startte een grote landelijke actie om meer kunststofafval apart aan te bieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.