Home

Achtergrond 1 reactie

Fonterra wil melkproductie in China uitbreiden

Zuivelconcern Fonterra wil, om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, haar melkproductie in China verder uitbreiden.

Naast het al opgerichte pilot-melkveebedrijf in Hangu wil de coöperatie investeren in twee nieuwe melkveebedrijven in de provincie Hebei. Volgens Fonterra-directeur Philip Turner blijft de Chinese zuivelindustrie zich snel ontwikkelen. Volgens de zuivelonderneming zal China uitgroeien tot de grootste zuivelmarkt ter wereld. De huidige stroom verse melk zou niet aan de vraag kunnen voldoen.

De Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming is tevreden over de resultaten van het pilotbedrijf in Hangu, dat in 2007 werd opgezet. De veestapel op het bedrijf is, na twee lactatieronden uitgegroeid tot bijna 5.800 koeien. De nieuwe bedrijven komen er naar verwachting ongeveer hetzelfde als het pilotbedrijf uit te zien. Een bedrijf op zo’n 35 hectare grond met daarop 3.300 melkkoeien, dat werkgelegenheid biedt aan 350 Chinezen.

"Het is belangrijk dat we de twee nieuwe bedrijven in de buurt van het eerste bedrijf vestigen in verband met efficiency wat betreft transport en management", aldus Turner. Hoewel Fonterra samenwerking in de opzet van de nieuwe bedrijven niet uitsluit, blijft het mangement op de veebedrijven volgens het concern in eigen handen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    Fonterra wil de wegen kort houden, daar hebben zij gelijk in!!!... Dat is economisch!!!... Wanneer gaat FC-melkpoeder, koeien melken in China ?????.

Of registreer je om te kunnen reageren.