Home

Achtergrond 189 x bekeken

Fonterra-veiling: prijzen melkpoeder vrijwel gelijk

Zuivelconcern Fonterra noteert naar aanleiding van zijn internetveiling in januari een gemiddeld 1,6 procent lagere prijs voor vol melkpoeder.

De gemiddelde prijs voor februari komt uit op 2.323 euro (3.256 Amerikaanse dollar) per ton.

De prijzen varieerden van 2.265 euro (3.175 dollar) tot 2.323 euro (3.355 dollar) per ton. Volgens Paul Grave van Fonterra geeft het vertrouwen dat de prijzen relatief stabiel blijven op een, gezien het verleden, hoog niveau. "Het resultaat is goed, gezien de melkprijzen die de laatste maand onder druk staan in zowel Europa als de Verenigde Staten."

Watervrij melkvet noteerde op de veiling een gemiddelde prijs van euro 2.984 euro (4.182 dollar) per ton. Dat is een daling van 7,9 procent ten opzichte van de veiling in januari. Over het geheel genomen, vol melkpoeder en watervrij melkvet, daalden de prijzen volgens Fonterra met 2,4 procent.

De Nederlandse zuivelnotering voor vol melkpoeder daalde met 2 euro naar 239 euro per 100 kilo. Vers boter daalde met 2 euro naar 294 euro per 100 kilo. Mager melkpoeder voor consumptie noteerde gelijk op 195 euro per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.