Home

Achtergrond

FloraHolland voert beeldveilen vertraagd in

FloraHolland gaat de invoering van beeldveilen in een lager tempo doorzetten.

De sierteeltveiling heeft hiertoe besloten na felle kritiek van met name de handel maar ook een aantal kwekers.

Bij beeldveilen komen producten niet fysiek meer voor de klok, maar worden digitaal foto’s en specificaties doorgegeven. Logistiek levert dat voor aanvoerder en afnemer in theorie grote kostenvoordelen op.

Op de drie exportveilingen (Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg) is het beeldveilen sinds begin dit jaar op 11 van de 25 snijbloemenklokken ingevoerd. FloraHolland heeft eerder aangegeven de loskoppeling van het veilen en de logistiek versneld te willen doorzetten.

De brancheorganisatie van de handel, de VGB, wil dat er bij het beeldveilen actuele foto’s van aangevoerde partijen op de klok worden getoond en geen standaardfoto’s. De VGB vindt dat de aanvoerinformatie nu nog niet betrouwbaar genoeg is.

De huidige overlegstructuur wordt op verzoek van telers en handel aangepast. FloraHolland wil voortaan bij elke fase van invoering van beeldveilen wordt overlegd met de kwekers en klanten van de betreffende productgroep.

Of registreer je om te kunnen reageren.