Home

Achtergrond 252 x bekeken 2 reacties

Faire Milch wel degelijk groot succes

De afzet van Faire Milch in Duitsland is wel degelijk een groot succes.

Dit zegt voorzitter Romuald Schaber van het Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM). Hij reageert op berichten die vorige week in de media verschenen over beëindiging van de verkoop in Westfalen.

Volgens Schaber zijn die berichten gebaseerd op klinkklare onzin. Schaber: "Dit zijn de eerste aanvallen van de gevestigde zuivelorde, maar we hebben alles onder controle".

De afzet van de 'eerlijke melk' gaat zelfs zo goed dat de melkpakken regelmatig uitverkocht zijn, meldt Schaber. De fabriek die de pakken voor de BDM vult, kan echter niet meer melk verwerken zodat nu met een tweede fabriek wordt onderhandeld.. "Dan hebben we het probleem dat we te weinig pakken melk hebben, opgelost", aldus Schaber. "Ook steeds meer kleine handelaren willen onze melk hebben. Iedereen, ook wij zelf, is verbaasd dat de melk zo goed loopt".

De gevestigde zuivelorde is volgens de BDM ongerust over de belangstelling voor de Gentech-vrije, biologische melk van Die faire Milch. Het kost hen marge doordat het product aan de vraag van de Duitse consument voldoet en verder gaat dan de conventionele biologische melk die op de Duitse markt verkrijgbaar is.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    frank b

    Binnen een week haalt de waarheid het 'nieuws' in. ''Goede jounalistiek'' pffff

  • no-profile-image

    Monique Vos

    Nou breekt mijn "Holzschuh"!!!! Deze berichtgeving is totaal anders dan wat Top Agrar beweert!

Of registreer je om te kunnen reageren.