Home

Achtergrond 154 x bekeken

Extra geld scholen om uitval te voorkomen

Middelbare scholen en mbo-instellingen krijgen structureel extra geld om te voorkomen dat leerlingen zonder diploma van school gaan.

Voor iedere scholier die ze in de banken weten te houden, ontvingen ze tot nu toe 2000 euro. Dat bedrag gaat omhoog naar 2500 euro. Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt hebben hiervoor de komende drie jaar 26 miljoen euro gereserveerd. Dat schrijven zij vrijdag aan de Tweede Kamer.

Het tegengaan van de zogenoemde 'drop-outs' is een van hun speerpunten. Het aantal voortijdige schoolverlaters daalt. Het afgelopen schooljaar (2008-2009) stopten 42.600 leerlingen zonder papieren met hun opleiding. In 2002 waren dat er nog 71.000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.