Home

Achtergrond

Eerste voorbespreking aanstaande G20

Afgevaardigden van de landen die aanschuiven op de G20-bijeenkomsten later dit jaar, zijn dit weekeinde in Zuid-Korea bijeen om te praten over hoe het verder moet na de wereldwijde economische crisis.

Ongeveer 150 vertegenwoordigers van de leden van de G20, het IMF, de Wereldbank en de OECD zitten twee dagen bij elkaar in Incheon, ten westen van Seoul. In de G20 zijn de twintig landen met de grootste economieën vertegenwoordigd.

De bijeenkomst is de eerste in een serie van voorbereidende gesprekken in aanloop naar de G20, in juni in Toronto en in Seoul in november. Onderwerp van gesprek zal in ieder geval een gezamenlijke aanpak van het afbouwen van stimuleringsmaatregelen zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.