Home

Achtergrond 161 x bekeken

Eerste niet-familielid leidt Rothschild-bank

De Rothschild Bank benoemt voor het eerst in zijn 212-jarige historie iemand van buiten de familie tot topman.

Nigel Higgins, die al tien jaar mede leiding gaf aan de investmentbankingactiviteiten van de private bank, zal met ingang van maart David de Rothschild als bestuursvoorzitter opvolgen, meldde de Britse krant Financial Times woensdag.

De Rothschild blijft aan de bank verbonden als voorzitter van de raad van commissarissen. De befaamde bankiersfamilie Rothschild beoogt met de benoeming van Higgins de strucutuur van de bank beter aan te passen aan de periode na de financiële crisis. ,,We weten allemaal dat organisaties die statisch blijven en niet veranderen, achteruitgaan en niet vooruit'', aldus Rothschild.

Higgins werkt al 27 jaar als bankier bij het familiebedrijf. Hij karakteriseerde de verandering liever als ,,evolutionair dan revolutionair''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.