Home

Achtergrond 3 reacties

Eerste bedrijf na besmetting weer Q-koorts vrij

De geitenhouderij van de familie Kaal uit Middelbeers is officieel Q-koorts vrij. Het bedrijf is het eerste in Nederland dat na een besmetting nu weer Q-koorts vrij is, meldt Omroep Brabant.

Alle besmette geiten werden geruimd. Daarnaast werden ook de gezonde dieren geslacht en zijn alle stallen ontsmet. Inmiddels staan er weer nieuwe geiten in de stal, meldt de omroep. De geitenhouder heeft ondanks het vervoersverbod ontheffing gekregen voor de aanvoer van geiten. De nieuwe dieren komen van een opfokbedrijf dat door het vervoersverbod ernstig in de problemen kwam. De stallen dreigden daar uit te puilen. Om reden van dierenwelzijn heeft het ministerie van Landbouw toestemming gegeven voor de aanvoer van de dieren. De nieuwe geiten zijn allemaal tegen Q-koorts gevaccineerd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  harmen

  Heel mooi. Maar of met deze actie het bedrijf Q-koortsvrij is is maar zeer de vraag. Dat er weer geiten lopen met toestemming van LNV betekent allesbehalve dat het bedrijf nu weer vrij is. We weten onder meer niet of de lammeren niet al voor de enting besmet waren. Risico voor de volksgezondheid is er zeer waarschijnlijk niet, maar Q-koortsvrij kun je nooit zeggen! Q-koorts zit overal en nu maar hopen dat de VWA het niet nog eens in de melk aantoont, want dan gaan ze weer voor de bijl.

 • no-profile-image

  Jan

  Mijn complimenten voor de familie Kaal die niet bij de pakken neer gaat zitten en rigoureus een doorstart maakt met gevaccineerde geiten. Ik wens hun veel succes na alles wat ze hebben doorgemaakt.

 • no-profile-image

  willem en ester

  Veel succes gewenst

Of registreer je om te kunnen reageren.