Home

Achtergrond 4 reacties

Eerder extra toeslagrechten voor vleesveehouders

Vleesveehouders komen eerder in aanmerking voor extra toeslagrechten uit de nationale reserve dan melkveehouders.

Daarom is het volgens de Gibo Groep voor melkveehouders pas lonend om extra toeslagen aan te vragen als ze in de voorbije jaren meer dan 27 koeplaatsen erbij hebben gebouwd. De regel is wel dat alle rundveehouders die tussen 1 januari 2006 en 31 december 2009 minstens een ton hebben geïnvesteerd in extra stalcapaciteit, extra toeslagen kunnen aanvragen. Een drempel van 500 euro maakt de aanvraag voor met name melkveehouders minder snel lonend. Voor vleesveehouders loont het aanvragen van extra toeslagen al vanaf acht stalplaatsen erbij.

Bij deze berekeningen is nog geen rekening gehouden met de eventuele kosten van de aanvraag. Ook is de aanvraagprocedure volgens de Gibo Groep nog niet op alle punten even helder. Zo is nog niet volledig duidelijk wat de Dienst Regelingen verstaat onder de 'realisatie van de stalcapaciteit' en welk referentiebedrag per dier geldt. Met LTO Noord heeft Gibo al wel een rekenmodel ontwikkeld om te zien hoe hoog de extra inkomsten kunnen worden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  marinus

  Waarom worden er in vredesnaam toeslagrechten betaald,er zijn vele andere veehouderijsectoren die geen enkele toeslagrecht of ondersteunende maatregelen ontvangen,en het geld gewoon uit de markt moeten verdienen.Ga maar door met het spekken van b.v de van drie groep,schandalig vind ik deze verkapte staats steun,die toe bedeeld worden aan enkele sectoren,waar is het gelijkheids beginsel gebleven?

 • no-profile-image

  kvbalpen@gmail.com

  ik snap niet dat boerke uit drenthe op geert wilders gaat stemmen want na de partij vorr de dieren koemn hun het meest voor de dieren op dat komt doordat er een vent (Dion Kraus) in zit en dat is een soort milieuactivist

 • no-profile-image

  HENK

  laat ze eerst de gangbare toeslagrechten maar uitbetalen voor we over extra toeslagrechten beginnen te praten ,het liefst met een goede rente vergoeding maar dat zal er wel niet inzitten.

 • no-profile-image

  boerke

  LNV heeft mijn toeslagrechten van 2009 nog niet uitbetaald. Verder heeft dezelfde LNV in het verleden een hoeveelheid toeslagrechten van mij afgepakt en bij de nationale reserve gevoegd en deze rechten worden nu vergeven aan mijn concurrenten. Ik ga wel op Geert wilders stemmen.

Of registreer je om te kunnen reageren.