Home

Achtergrond 148 x bekeken

EU verlengt sancties tegen Zimbabwe met jaar

De Europese Unie heeft dinsdag de sancties tegen Zimbabwe met een jaar verlengd.

Volgens de EU is er te weinig vooruitgang geboekt bij de machtsdeling tussen oppositie en president Robert Mugabe. De partijen bereikten in september 2008 een akkoord om de macht te delen en een eenheidsregering te vormen. Oppositieleider Morgan Tsvangirai werd benoemd tot premier. De deal moest een eind maken aan de politieke en economische crisis in het land.

In september bracht een EU-delegatie een bezoek aan Zimbabwe. Die kwam tot de conclusie dat er onvoldoende hervormingen worden doorgevoerd. Premier Tsvangirai klaagt geregeld dat hij wordt tegengewerkt door Mugabe en diens partij. Wel is de premier voorstander van opheffing van de sancties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.