Home

Achtergrond 255 x bekeken 1 reactie

EU-subsidie voor huizen Roma's

Op voorstel van CDA-Europarlementslid Lambert van Nistelrooij is er voortaan EU-subsidie mogelijk voor betere huizen voor Roma-zigeuners.

Het Europees Parlement heeft daartoe een voorstel aangenomen. Veel van de 9 miljoen Roma's in Oost- en Zuid-Europa wonen in slechte huizen in plattelandsgebieden. De regels van het Europees regionaal Ontwikkelingsfonds zijn nu zo verruimd dat EU-landen subsidie kunnen krijgen voor nieuwe huizen voor armen op het platteland. Tot dusver was de subsidie alleen mogelijk voor het opknappen van huizen in steden.

Van Nistelrooij vindt het besluit van groot belang om Europa socialer te maken en economisch te ontwikkelen. "Het is nu aan de landen en de regio's om van deze mogelijkheid gebruik te maken."

Nieuw is ook dat voortaan ook West-Europese landen aanspraak kunnen maken op de 500 miljoen euro per jaar uit het fonds voor betere armenhuisvesting.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Bouwmaterialen worden verkwanseld en er wordt drank, tabak, telefoon of wat dan ook voor gekocht. Rroma hebben het op sociaal/ financieel vlak sinds de EU toetreding al veel beter, maar zijn niet bereid om in hun kwaliteit van leven te investeren. Daarvoor is een mentaliteitsverandering noodzakelijk. Gaat nog vele decennia duren.

Of registreer je om te kunnen reageren.