Home

Achtergrond 465 x bekeken

EU bezorgd over misbruik paspoorten

De Europese Unie is "extreem bezorgd'' over het gebruik van EU-paspoorten bij de moord op een Hamasleider in Dubai.

Dat heeft de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Miguel Angel Moratinos, maandag gezegd. Spanje bekleedt sinds januari voor zes maanden het voorzitterschap van de EU.

Moratinos zei dat de EU extreem bezorgd is dat Europese paspoorten oneigenlijk kunnen worden gebruikt. De Spaanse minister heeft maandag in Brussel een bijeenkomst met zijn EU-collega's van Buitenlandse Zaken. Verwacht wordt dat een aantal ministers daar ook zal spreken met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. Daarbij zal worden gesproken over het gebruik van Britse, Ierse, Franse en Duitse paspoorten bij de liquidatie van de Palestijn Mahmud al-Mabhuh. Die paspoorten waren waarschijnlijk vervalst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.