Home

Achtergrond 1 reactie

Duurzaamheidstrofee CRV naar Vlamingen

De Vlaamse melkveehouders Stephan Cuvelier en Ingrid Vanoost zijn de winnaars van de tweede CRV-Duurzaamheidstrofee.

CRV-voorzitter Hans Huijbers reikte vandaag in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de prijs, een bedrag van 5.000 euro, uit. De vier genomineerde bedrijven in Nederland en België werden omschreven als koeienliefhebber pur sang. Cuvelier en Vanoost sprongen er volgens de jury uit vanwege hun allround ondernemerschap. "Wat opviel was de enorm hoge levensproductie", aldus juryvoorzitter Nils Spaans.

Afgelopen jaar lag de levensproductie van de afgevoerde koeien op 63.695 kilo melk met 3,91 procent vet en 3,39 procent eiwit. CRV-directeur Ate Lindeboom wees in zijn toespraak nog eens op het belang van duurzaam ondernemen.

Dat geldt volgens hem niet alleen voor de melkveehouders maar ook voor CRV zelf. "De vier genomineerde bedrijven staan met hun gezicht naar de maatschappij. Dat is ook voor CRV een uitdaging. Het is belangrijk dat we met elkaar uitdragen dat we met iets goeds bezig zijn: het opbouwen van een duurzame sector."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Luc Callemeyn

    Proficiat Stephan, Ingrid en familie voor de volgehouden inspanningen en de duurzame bedrijfsvoering!
    Geniet maar van jullie prijs (een luxe embryo?)

Of registreer je om te kunnen reageren.