Home

Achtergrond 16 reacties

Duizenden kippen dood door brand

Enkele duizenden kippen zijn vanochtend om het leven gekomen door een brand in een schuur aan de Hoge Valksedijk in Ede.

Dat heeft de brandweer bekendgemaakt. De brand brak omstreeks half twaalf door nog onbekende oorzaak uit in de vrijstaande schuur. Een half uur later kon de brandweer het sein brand meester geven.

De schuur is geheel uitgebrand. Omliggende schuren liepen geen schade op.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jansma

  Daar gaan we weer. Men weet de oorzaak niet van de brand? Die weten we wel! Het houden van teveel kippen in een te kleine ruimte. Dat is en blijft de oorzaak. Daardoor kunnen weer zoveel dieren zo'n smartelijke dood vinden. Een andere oorzaak is dat onze overheid in het verleden het welzijn van dieren ondergeschikt maakte aan een efficiënte bedrijfsvoering. Brandpreventie volstaat niet en het voorkomen van brand ter preventie van leed van dieren krijgt geen enkele prioriteit. Wat kun je ook verwachten van een CDA en CU wat betreft menselijke normen en waarden. Om te janken. De ellende voor de geiten heb ik nog op mijn netvliezen. Nu dit weer. Wanneer komen we in opstand tegen mensonwaardige en dierkwellende bioindustrie?

 • no-profile-image

  Van den Bergh

  Herkauwer, ik heb niet zoveel op met de forums waar alleen jouw persoon onder de namen herkauwer, spotvogel, wipstaart, enz. enz. de boel onderschijt.

 • no-profile-image

  johan

  Waar slaat die opmerking nou weer op? Het forum waar Herkauwer op wijst staat juist boordevol met nuttige en waardevolle zaken om dit soort ellendige catatstrofens te voorkomen. Wie kan daar nou wat op tegen hebben?

 • no-profile-image

  even achter de oren krabben

  Ik stel voor om ook deze zaak ivbm brandstichting maar weer eens grondig uit te zoeken. Want er vliegen wel verdacht veel kippen/varkens en andere hallen steeds maar weer in de fik. Het maakt toch wel even uit hoe je aan je einde komt. En er zal wel geen kip zich hebben staan te fohnen laat staan een varken hebben staan fikkie te stoken. En mocht het wel zo zijn, gelijk de stekker eruit . Uit het bedrijf wel te verstaan, voor meer diervriendelijke concurrentieboeren. Namens de consument.

 • no-profile-image

  Lydia van Voort

  Ach, die kippen waren toch wel aan hun eind gekomen..de vraag is ook "hoe" ze aan hun eind komen. Die uitspraak tekent het gebrek aan ethisch besef. Hopelijk wordt deze niet overgenomen door de werkers in de zorg op een intensive care en verpleeghuizen voor chronisch zieken en hoog bejaarde mensen. We hebben het over schepsels. Dieren zijn schepsels. Persoonlijk voel ik meer betrokkenheid bij kippen dan met een persoon die zo zonder ethische normen leeft en denkt dat iedereen zo denkt en handelt.

 • no-profile-image

  ?

  De mensen die hond of kat weer dumpen tijdens de vakantie,wat met hun.
  Of de mens,die de kiloknaller kopen? Houd eens op iedereen over 1 kam te scheren. Volgens mij zegt het LNV niks over onze natuurdieren,die ze in een park duwen.
  Moeten wij dan alle LNV medewerks over een kam scheren,had er iemand van "onze" natuurvrinden daar ook niet gewerkt?

 • no-profile-image

  kip

  wij hebben met zo'n 3000 zusjes in een stal gezeten gezellig zeg wij hebben het hier met 7 kippetjes per m2 goed gehad wij hebben de wet eens nagekeken en jullie grote alleswetende mensen staan met 4 per m2 in een cafe of disco en als jullie op vakantie gaan stinkt het van de overvliegende vliegtuigen. achtelijke mongool hou toch eens op met die boertjes pesten

 • no-profile-image

  pluimveehouder

  @ Jansma Dieren,
  Hoe weet u die oorzaak zo goed? bent u iemand die bij voorbaat als zijn conclusies trekt?? Want op dit bedrijf staan geen megastallen, alleen enkele stallen van ongeveer 3000 legkippen. Dus u kunt voortaan beter goed nadenken voordat u uw conclusies trekt!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Simpele Ziel, het is schandalig hoe jij hier de feiten verdraaid. Néé, dat zeg ik namelijk helemaal niet. Ik zeg hier alleen, dat goedwillende ambtenaren volkomen machteloos zijn tegen machtsmisbruikende schurken op ministerieel en top-ambtelijk niveau!

 • no-profile-image

  simpele

  In heldere taal zegt herkauwer gewoon: "Ich habe es nicht gewusst".

 • no-profile-image

  ?

  Herkauwer niks schandalig, is precies het zelde wat jullie(je weet zelf wie ik bedoel),Wakker Dier etc doen. Zorgen dat een heel groep wordt neergehaalt door enkelingen,die het niet juist doen.

 • no-profile-image

  overlevende, het hemeltje

  Een hele dikke vinger voor Jansma!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ach Lydia, er lopen in deze Agd-fora soms vreselijke harteloze onbenullen rond. Het is erg dat er honderduizenden dieren zijn overgeleverd aan lieden die hen alléén maar zien als object om materiële winst te maken. Lees het forum maar eens dat Herkauwer gisteren om 00.21u genoemd heeft.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Er is een levensgroot verschil tussen ergens werken en je conformeren met een verfoeilijk beleid van de overkoepelende organisatie waaronder het instituut waaraan men verbonden is, ressorteert!

 • no-profile-image

  cobus ut frankriek

  Denk toch na, de kippen hebben dit echt niet zelf veroorzaakt. De boer is hier zeker niet schuldig aan geweest. Als we zo tegen pasen de eieren maar weer "lekker goedkoop" kunnen kopen. Dat staat wel zo gezellig op de paasdis. Denk liever aan het leed voor boer en gezin. (de kippen waren toch wel aan hun eind gekomen aan het eind van de rit) Let wel: zonder boeren geen voedsel!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Voordat we hier weer van voren af aan beginnen: kijk eerst svp in het forum "brand doodt tienduizenden kippen". Te vinden elders op deze webpagina.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.