Home

Achtergrond

Duizend politiemensen erbij

De menskracht van de politie is het afgelopen jaar met duizend voltijders toegenomen, vooral op straat en bij de recherche.

Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. "Het gaat hierbij om voorlopige gegevens uit een eerste inventarisatie onder de politiekorpsen, maar de verwachting is dat deze cijfers grosso modo wel correct zijn'', zo vult het departement aan.

Begin dit jaar waren er volgens het ministerie 53.320 politiemensen in heel Nederland. "Dat is elfhonderd méér dan er volgens een afspraak met de Tweede Kamer aan het einde van dit jaar moeten zijn, namelijk 52.200.''

De grootste stijginging werden gemeten bij Amsterdam-Amstelland (ruim 300), Rotterdam-Rijnmond (ruim 100) en de drie Gelderse korpsen (150).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.