Home

Achtergrond 158 x bekeken

Duitse zwartspaarders melden zich

De jacht op Duitsers die het Zwitserse bankgeheim misbruiken om de belasting te ontduiken heeft afgelopen week een aanzienlijk aantal Duitse zwartspaarders ertoe gebracht zichzelf te melden bij de belastingdienst.

Dat schreef de Duitse versie van zakenkrant Financial Times maandag. Volgens de krant nam het aantal zwartspaarders dat zichzelf aangaf alleen al in de deelstaat Beieren vorige week toe van iets meer dan twintig tot bijna driehonderd. In Hamburg zou het aantal belastingontduikers die tot inkeer kwamen in drie dagen tijd zijn gestegen van tien tot 88. In andere delen van het land zou dezelfde trend zichtbaar zijn.

De Duitse regering besloot onlangs geld op tafel te leggen om de gegevens van ongeveer vijftienhonderd Duitsers met Zwitserse bankrekeningen te bemachtigen. Dit verhoogde de druk op zwartspaarders. Die kunnen alleen op enige clementie rekenen als ze zich aangeven op een moment dat de autoriteiten hun belastingontduiking zelf nog niet hebben ontdekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.