Home

Achtergrond 279 x bekeken 1 reactie

Dubai lanceert gezonde kameelburger

Een restaurant in Dubai heeft een vetarme hamburger geïntroduceerd, de kameelburger.

Het Local House rekent 20 dirham (ongeveer 3,80 euro) voor een 'quarter pound camel burger', berichtte het blad Xpress in de donderdaguitgave. De burger is volgens assistent-manager Ali Ahmad Esmail vetvrij en gemaakt van kamelenvlees.

Kamelenvlees is in Arabië en Noord-Afrika populair, maar het wordt wegens zijn taaiheid vrijwel nergens in restaurants en supermarkten aangeboden. Esmail onthulde niet hoe het kamelenvlees in de keuken van Local House mals wordt gestoofd. Dat is het geheim van de uitspanning.

Kleine kameelburgers deden overigens vorig jaar al hun intrede in een restaurant in het aangrenzende Saudi-Arabië. De kameelburger kan worden weggespoeld met een verfrissende kamelenmilkshake.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    achmed soezi

    moslims eten absoluut geen kamelenvlees, ook geen vlees van andere lastdieren. uit respect voor de dieren die hen helpen zware pakken te dragen. volgens de Koran is het zelfs verboden om die dieren te eten.

Of registreer je om te kunnen reageren.