Home

Achtergrond 5 reacties

Drontense Hogeschool start opleiding in China

De Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) in Dronten gaat in september 2011 van start met een agrarische opleiding in China.

Dat heeft een woordvoerder bevestigd. De school doet dit samen met de Chinese Agrarische Universiteit in Chengdu. De eerste drie jaar van de opleiding worden in China gegeven. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de kennis en van de docenten van de Drontense hogeschool. De beste Chinese studenten kunnen dan het laatste jaar van hun opleiding in Dronten volgen.

De Chinezen zouden hun oog op Nederland hebben laten vallen, omdat dit land voorop loopt als het gaat om technieken in de agrarische sector. De samenwerking biedt de Drontense school goede kansen om het internationale netwerk in China uit te breiden. De CAH heeft al positieve ervaringen met een samenwerking met een universiteit in Sjanghai.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Van de Nederlandse kennis zullen ze niet veel leren. Vroeger had je hier nog kennis, maar dat is ondertussen diep weggezakt. Zelfs een beetje nadenken is er niet meer bij. Neem nu die mestwetten, wat heeft dat nog met kennis te maken? Als je dergelijke "kennis" exporteert, mag je er wel een flinke verzekering bij afsluiten.

 • no-profile-image

  student

  ze mogen zich wel eens gaan afvragen hoeveel schoolgeld die chinezen dan moeten gaan geven. Dit moet natuurlijk voldoende zijn om de schade te compenseren. Wij gaan hier die chinezen een beetje leren hoe ze moeten produceren, zodat ze daarvandaan de hele wereldmarkt kunnen verstoren!

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Chinezen leren razend snel. De hier op gedane kennis passen zij aan op hun eigen omstandigheden. Echt de grootste denkfout die wij maar kunnen maken is dat zij een "beetje dom "zijn. Binnen no time zullen zij self supporting zijn op vele gebieden. China wordt binnen 20 jaar de leidende grootmacht in de wereld. Wij kunnen straks nog veel van hen leren .

 • no-profile-image

  student

  ze mogen zich wel eens gaan afvragen hoeveel schoolgeld die chinezen dan moeten gaan geven. Dit moet natuurlijk voldoende zijn om de schade te compenseren. Wij gaan hier die chinezen een beetje leren hoe ze moeten produceren, zodat ze daarvandaan de hele wereldmarkt kunnen verstoren!

 • no-profile-image

  Han

  @Student Leeuwarden. Als jij slim bent ga je mee naar China. Per slot is dat het land van de toekomst, >1,5 miljard consumenten. Voor een landbouwkundige is het een pracht uitdaging om in hun klimaat voldoende voedsel te produceren. Ga je toch niet prutsen op de postzegel Nederland, waar iedereen denkt meer verstand van landbouw te hebben dan de landbouw zelf.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.