Home

Achtergrond

Dodende documentairemaker BBC opgepakt

Een documentairemaker van de BBC is opgepakt, nadat hij had toegegeven dat hij jaren geleden zijn partner had gedood.

Dat maakte de Britse omroep woensdag bekend.

Ray Gosling (70) zei in zijn nieuwste documentaire dat hij een kussen op het hoofd van zijn vriend, die aan aids leed, had gedrukt. Dat zou zijn gebeurd ,,in de begindagen van aids'', vermoedelijk de jaren tachtig. Gosling zei zijn vriend te hebben beloofd dat hij een einde aan diens leven zou maken als de ziekte te erg zou worden.

De man lag in een ziekenhuis, waar de artsen niets meer voor hem konden doen. ,,Ik zei tegen de dokter: 'laat me even alleen', en hij ging weg. Ik pakte het kussen en liet hem stikken'', zei Gosling in de uitzending. De naam van de overleden partner en van het ziekenhuis zijn niet bekendgemaakt.

Hulp bij zelfdoding is verboden in Groot-Brittannië. Momenteel woedt er echter een discussie over de legalisering van euthanasie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.