Home

Achtergrond 182 x bekeken

Doden door schietpartij op universiteit VS

Zeker drie mensen zijn gedood tijdens een schietpartij op een universiteit in Huntsville in de Amerikaanse staat Alabama.

De verdachte van de schietpartij, een biologiedocente, is opgepakt, net als haar echtgenote. De slachtoffers zouden collega's zijn van de vrouw. Dat meldden Amerikaanse media vrijdag op basis van informatie van de lokale autoriteiten. De schietpartij had plaats rond vier uur 's-middags. Drie personen raakten zwaar gewond.

De docente zou tot haar daad zijn gekomen, kort nadat ze te horen had gekregen dat ze geen vaste aanstelling zou krijgen. Ze sloeg toe tijdens een vergadering van werknemers van de faculteit biologie.

Amerikaanse scholen en universiteiten waren de laatste jaren vaker het toneel van dodelijke schietpartijen. Zo vermoordde een student in 2007 nog 32 mensen op de Virginia Tech Universiteit, waarna hij de hand aan zichzelf sloeg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.