Home

Achtergrond 207 x bekeken

Doden door aanslag in Duitse bakkerij India

Een bomexplosie in een Duitse bakkerij in de West-Indiase stad Pune heeft zaterdag aan zeker acht mensen het leven gekost, onder wie vier buitenlandse vrouwen.

Hun nationaliteit is nog niet duidelijk, aldus de politie. Minstens 33 mensen zijn gewondgeraakt. De aanslag vond plaats toen de zaak in het district Koregaon Park stampvol zat met toeristen en buitenlanders. De Indiase overheid heeft bevestigd dat het om een terroristische aanslag gaat. De explosieven opruimingsdienst heeft een zak aangetroffen waar een geïmproviseerd explosief (IED) in zat. "We hoorden hard lawaai en we haastten ons naar buiten. De impact was zo groot dat er overal kleine stukjes van lichaamsdelen lagen'', aldus een medewerker van de bakkerij.

De metropool ligt ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Mumbai, waar in november 2008 aanslagen op hotels werden gepleegd, die aan 166 mensen het leven kostten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.