Home

Achtergrond 552 x bekeken

Dode geiten herdacht, maar recordpoging met kaarsen mislukt

De recordpoging om met 40.000 kaarsjes evenzoveel geruimde geiten en schapen in een keer te herdenken, is mislukt.

De Pastoor van Arskerk in Delft waar de kaarsjes werden gebrand, was vandaag zo tochtig dat de helft van de kaarsjes vrij snel uitging. Dat meldt dierenrechtenorganisatie Edev (Een Dier Een Vriend). Edev weet nog niet of er een nieuwe poging komt. Edev wilde met de kaarsjesactie in het Guinness Book of World Records komen om zo extra aandacht te vragen voor de afgemaakte dieren. Bedoeling was dat de brandende kaarsen de afbeelding van een geit vormden. Dominee, schrijver en dichter Hans Bouma sprak een requiem uit ter nagedachtenis, niet alleen aan de geruimde geiten maar ook aan de dieren die in de intensieve veehouderij worden gedood. Foto ANP

Akkerbouwer Sieger Veenstra is in het Friese Ravenswoud bezig met het opzakken van pootaardappelen voor handelshuis StetHolland. Het betreft een ongeveer 70 ton grote partij van het ras Desirée. De bestemming is Bosnië en Herzegovina. "De prijzen houden helaas op het moment niet over. Er is veel geplant en er zijn veel aardappelen goed aan de maat." Foto Alex de Haan

Gepensioneerd melkveehouder Albert van der Horst (76) blijft nog graag een beetje bezig. Hier brengt hij kuilafval, dat van het voer is overgebleven, naar een afvalhoop. Daar kan het broeien, waarna het geschikt is om weer over het land te worden gestrooid. Het bedrijf heeft hij al lang overgedaan aan zijn zoon, maar dat wil niet zeggen dat hij nu achter de geraniums gaat zitten. Hij is nog dagelijks in de weer. "En op de boerderij neem ik nog 15 koeien en 11 stukst jongvee voor mijn rekening", vertelt hij. Foto Ruben Meijerink

Kamerlid Ernst Cramer van de Christen Unie en zijn medewerkster Rita Klapwijk stelden zich vandaag op het bedrijf van Dick van der Vegt in Dalfsen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de varkenshouderij. Bij het bezoek was ook LTO varkenshouderij voorzitter Annechien ten Have en Dick van der Horst van Christennetwerk/GMV aanwezig. Van der Vegt heeft een voortrekkersrol vervuld op het gebied van diervriendelijker huisvestingssystemen. Volgens Ten Have was het "een nuttig bezoek". Foto Ruud Ploeg

Dick van Erpel, van stichting Ride for the Roses, onthult de eerste vrachtwagen voor het Pre Ride team Westland. De vrachtwagen is van De Winter Transport. Een aantal renners die in september een sponsortocht naar Venlo fietsen, waar vervolgens de Ride for the Roses plaatsvindt, waren aanwezig bij de onthulling van de truck. Ride for the Roses is een initiatief van wielrenner en ex-kankerpatiënt Lance Armstrong om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. De Pre Ride is een initiatief van de sierteeltsector. Van alle sierteeltlocaties in Nederland rijden vertegenwoordigers van de teelt, handel, veiling en banken naar de startplaats van de Ride for the Roses. Dit jaar start de Ride for the Roses op 5 september vanuit de FloraHolland-locatie in Venlo. Ride for the Roses sloot met FloraHolland een contract om de komende jaren te starten vanaf één van de veilingterreinen van de sierteeltveiling. In 2009 bracht de Pre Ride ruim twee ton op. Foto FloraHolland

Op de stand van de Zakkencentrale wordt tijdens de Agribeurs in Zwaagdijk een net bekeken. Foto Wick Natzijl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.