Home

Achtergrond 455 x bekeken

Digiklauw voor inzicht in klauwgezondheid rundvee

Diverse registratiesystemen voor klauwgezondheid van rundvee zijn samengevoegd tot één nieuw en uitgebreider systeem genaamd Digiklauw.

Het gaat om de registratiesystemen van de Vereniging voor rundveepedicure, de Agrarische Bedrijfsverzorging, de Gezondheidsdienst voor Dieren en fokkerijorganisatie CRV.

Klauwverzorgers hebben tijdens een bedrijfsbezoek de mogelijkheid om een gevonden klauwaandoening in een handcomputer in te voeren. Deze gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar het CRV. Veehouders kunnen via het computerprogramma Veemanager toegang krijgen tot de status van de klauwgezondheid op hun bedrijf. Hiervoor hoeven zij geen deelnemer aan Veemanager te zijn. In het overzicht kunnen gegevens vergeleken worden met landelijke cijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.