Home

Achtergrond 3 reacties

Dierenbescherming tegen 'speencorrectie'

De Dierenbescherming vindt het niet goed als koeien een 'speencorrectie' krijgen om het de melkrobot gemakkelijk te maken.

Bij sommige koeien staan de spenen scheef of zijn ze gekruist. Volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming gebeurt het rechtzetten op heel kleine schaal, alleen door dierenartsen van een kliniek in Zeddam.

De Dierenbescherming is tegen het sleutelen aan dieren als daar geen medische noodzaak voor is, zei de woordvoerder naar aanleiding van een bericht in dagblad De Gelderlander. "We zijn tegen het aanpassen van dieren aan de omstandigheden; ga dieren niet veranderen.''

Een dierenarts van de betreffende praktijk in Zeddam liet via een assistente weten in het verleden dergelijke operaties te hebben uitgevoerd. De veeartsen doen het nu niet meer, "omdat het inmiddels verboden is''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  och ze hebben ook weer wat gevonden hoor... is al verboden inmiddels... haha
  Juiste zaak dierenbescherming, liever slacht dan correctie! tjongejonge

  Ze willen ook weer eens in t nieuws...

 • no-profile-image

  gert

  Geen speencorrectie,dan is de slager de enige optie

 • no-profile-image

  Han

  Boer. Ik vraag me af of >oor en neus< correcties bij hun kinderen ook worden verboden als dit grut op shool wordt gepest. of de hang borsten van de Grachtengordel donatrice van de dierenbescherming?

Of registreer je om te kunnen reageren.