Home

Achtergrond 232 x bekeken

'Derde Scheldeverdieping niet de laatste'

De Vlaamse minister-president Kris Peeters houdt er rekening mee dat de Schelde in de toekomst nog dieper gemaakt moet worden.

Hij zei dat donderdag in reactie op opmerkingen van de Nederlandse regering dat de derde verdieping van de Schelde de laatste zal zijn. Vrijdag gaat in Antwerpen de eerste schop de grond in voor deze operatie.

Peeters wees erop dat de Vlaamse rechten op de Schelde blijven gelden. "Dat is expliciet opgenomen in onder meer de verdragen over de Scheldeverdieping uit 2005'', aldus de minister-president. Hij voegde eraan toe dat een eventuele vierde Scheldeverdieping op dit moment niet aan de orde is.

Volgens staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) wordt in de verdragen niet gerept over een vierde verdieping van de zeearm. "Dat is dan ook nu niet aan de orde'', liet zij weten in een reactie.

Huizinga is vrijdag in Antwerpen, bij het officiële startschot voor de verdiepingswerkzaamheden. Peeters is dan ook van de partij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.