Home

Achtergrond 6 reacties

Delta Milk lokt boeren van diverse fabrieken

Coöperatie Delta Milk maakt goede voortgang met het werven van nieuwe leveranciers.

Verhalen als zouden dertig boeren zijn overgestapt doen de waarheid geen recht, vertelt voorzitter Teunis Sterk. "Het zijn er al veel meer."

Precieze aantallen wil hij niet noemen. "Omdat er nog wekelijks mensen bij komen. We zijn heel tevreden. De prognose dat we in het eerste jaar 150 nieuwe leden zouden werven gaan we prima halen als het zo doorgaat."

Delta Milk benadrukt dat de aanname van nieuwe leden een zorgvuldig proces is. Boeren die lid willen worden, moeten weten waar ze aan beginnen. De definitieve aanname vindt dan ook altijd plaats na een persoonlijk gesprek, stelt Sterk.

Eén verschil is er wel ten opzichte van de eerdere verwachtingen. De overstappers komen niet alleen van FrieslandCampina. Ze komen ook van DOC en Bel Leerdammer.

Daarbij is het beeld per gebied ook heel verschillend, vertelt Sterk. "Vooral het aantal aanmeldingen uit Utrecht en de Gelderse Vallei loopt hard. In de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden is men over het algemeen iets afwachtender, hoewel we ook daar vandaan nieuwe leden krijgen."

Omdat Delta Milk nieuwe leden een aantrekkelijke rente over het ingebrachte kapitaal in het vooruitzicht stelt gedurende de eerste jaren, zijn er ook veel (gepensioneerde) boeren die wel kapitaal willen inbrengen zonder melk te leveren. Dat gaat echter niet, maakt Sterk duidelijk. ”Die bui zagen we al hangen.” Wie lid wil worden, moet ook echt melk leveren.

De coöperatie wil op of rond 1 april beginnen met het ophalen van de eerste ledenmelk. Dan is er al wel een RMO-wagen, maar eigen kleuren en een eigen logo zit er dan nog niet op. Het logo van kaasfabriek De Graafstroom wordt op een later tijdstip onthuld. Ook wordt dan een open dag gehouden in het productiebedrijf in Bleskensgraaf.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De innovatieve

  google eens op delta milk en kijk naar het aantal leden <>

 • no-profile-image

  Pascal

  € 0,02 boven FC,

 • no-profile-image

  Veehouder

  Deltamilk is meer dan alleen een financiele plus, betrokkenheid bij de leveranciers staat ook hoog in het vaandel.

 • no-profile-image

  boer

  Wie weet wat de plus is bij delta melk, boven een andere fabriek ????

 • no-profile-image

  Benny Wijs

  Contactgegevens op <> zou ik zo zeggen?

 • no-profile-image

  willem

  Wens Deltemelk veel succes .Is een beetje ver van hier anders was ik ook in de verleiding gekomen .

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.