Home

Achtergrond

Deel melamine-slachtoffers China nog ziek

Ongeveer een op de acht Chinese kinderen die anderhalf jaar geleden ziek werden van vervuild melkpoeder, heeft nog altijd nierklachten.

Dat schrijven medici van de Universiteit van Peking in de nieuwste editie van het wetenschappelijke tijdschrift Canadian Medical Association Journal.

Voor het onderzoek hebben de acht Chinese wetenschappers bijna achtduizend kinderen van drie jaar en jonger onderzocht. Zij wonen in een plattelandsgebied dat zwaar werd getroffen door de vervuiling van melkpoeder met het giftige melamine.

Het schandaal kwam kort na de Olympische Spelen van 2008 naar buiten. Melkpoederfabrikanten bleken melamine te hebben gebruikt om te verhullen dat de melk was aangelengd. Door het melamine kregen honderdduizenden kinderen last van nierstenen. Zeker zes kinderen overleden daaraan. Enkele hoofdverdachten zijn geëxecuteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.