Home

Achtergrond

De Jager en Huizinga beëdigd als minister

De CDA'er Jan Kees de Jager en ChristenUnie-politica Tineke Huizinga zijn dinsdagmiddag door koningin Beatrix beëdigd als minister van Financiën, respectievelijk minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

De Jager was staatssecretaris van Financiën, Huizinga was staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. De Jager volgt de opgestapte PvdA-minister Wouter Bos op, Huizinga volgt de PvdA'er Jacqueline Cramer op.

Het Kabinet der Koningin heeft dat vanmiddag bekendgemaakt, kort nadat koningin Beatrix haar consultaties had afgerond die nodig waren na de val van het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie. De PvdA-bewindslieden is op hun verzoek ontslag verleend. CDA en ChristenUnie gaan als demissionair kabinet verder en bereiden verkiezingen voor op 9 juni.

Door het vertrek van de PvdA-bewindslieden zijn er nog meer posten vrijgevallen. Zo neemt CDA-minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) de portefeuille Binnenlandse Zaken erbij. Onderwijs komt onder de hoede van minister André Rouvoet (ChristenUnie, Jeugd en Gezin). Minister Eimert van Middelkoop (ChristenUnie, Defensie) neemt Wonen, Wijken en Integratie erbij.

CDA-minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zal zich de komende tijd ook bezighouden met Ontwikkelingssamenwerking en Europese Zaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.