Home

Achtergrond 659 x bekeken 3 reacties

De Heus zag in 2008 resultaat 24 procent stijgen

Mengvoerconcern De Heus Beheer heeft in 2008 de winst zien stijgen met 24 procent tot ruim 45 miljoen euro.

De netto-omzet van het internationaal opererende familiebedrijf steeg 31 procent tot 1,25 miljard euro. Dat blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Bijna de helft van de omzet, 47 procent, realiseerde De Heus in Nederland. Andere lidstaten van de EU waren goed voor bijna een derde van de omzet. Buiten de EU behaalden Noord-Amerika en Afrika respectievelijk omzetten van 55,7 en 48 miljoen euro.

Ten opzichte van 2007 groeide de omzet in Nederland, mede door deelnemingen en overnames, met bijna 70 miljoen euro. Op dit moment zijn 11 van de 27 veevoederfabrieken gevestigd in Nederland. Tweederde van de omzet, oftewel 861 miljoen euro, is gerealiseerd in de categorie veevoeders. Een kwart, ofwel 309 miljoen euro, is gerealiseerd in de contractmesterij. Verder is 87 miljoen euro van de omzet gemaakt door de handel in grond- en hulpstoffen.

Van de winst heeft De Heus 43,5 miljoen euro toegevoegd aan de algemene reserve en 1,5 miljoen euro uitgekeerd aan de aandeelhouders. De langlopende schuld, verschuldigd aan onder meer Rabobank en ING, bedroeg op 1 januari 2009 5,5 miljoen euro. Voor de onder meer de overname van het Zuid-Afrikaanse Horizon Voere (nu De Heus Klerksdorp) en een belang van 51 procent in de Ethiopische voerproducent Alema.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ali babba

  De heus?? Stelletje afzetters zijn dat. Ik kan er uit ervaring over meepraten. Arme boeren uitpersen. Tot en met. En als ze nou ook goed voer zouden leveren. De varkens gaan er dood aan, dat zag je bij ons thuis. Alle varkens gingen na een jaar dood.. Nadat ze op de vrachtwagen gezet werden. Ik voer nu van agrifirm en ze zijn zelfs een paar weken eerder dood.

 • no-profile-image

  jan

  Verder alles het goed Ali??

 • no-profile-image

  afvalverwerker

  Jan NOP voert niet van de Heus

Of registreer je om te kunnen reageren.