Home

Achtergrond

Danone ziet omzet verder omhoog gaan

Danone heeft afgelopen jaar een omzet geboekt van 14,98 miljard euro.

Dat is 3,2 procent meer dan in het voorafgaande jaar. In het vierde kwartaal lagen de verkopen 5,5 procent hoger dan een jaar eerder. Het operationele resultaat kwam uit op bijna 2,3 miljard ofwel 7,4 procent hoger dan in 2008. De nettowinst was 11,4 procent hoger op ruim 1,42 miljard

De grootste toename werd genoteerd bij de divisie medische voeding waar de jaaromzet bijna 11 procent hoger lag. Babyvoeding kon 4,2 procent meer verkopen. Medische en babyvoeding vormden vroeger samen het in 2008 door Danone overgenomen Numico. In de zuivel, met een omzet van 8,5 miljard nog altijd veruit de grootste activiteit, werd 4,6 procent meer verkocht.

Volgens bestuursvoorzitter Franck Riboud markeerde 2009 ‘het einde van een groot aantal aanpassingen’ voor Danone. Een van die aanpassingen was het verlagen van de prijzen voor veel zuivelproducten om zo het marktaandeel te beschermen. Financieel directeur André Terisse voegt daar aan toe : ‘’We hebben 2009 afgesloten met een sterk vierde kwartaal dat het een goede uitgangspositie biedt voor 2010.'' Terisse gaat er verder van uit dat de prijzen van de grondstoffen, vooral van melk, dit jaar omhoog zullen gaan. Die toename is volgens Terisse echter wel bescheiden. Danone denkt zelf voldoende flexibiliteit in de verkoopprijzen te hebben om zo’n toename op te vangen maar ook daar gaat Terisse niet uit van substantiële verhogingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.