Home

Achtergrond

DSM betaalt 8 ton schadevergoeding in VS

Chemieconcern DSM betaalt in de Verenigde Staten 800.000 dollar (584.000 euro) aan boetes voor milieudelicten waarbij tussen 2003 en 2006 veel cyclohexanol is weggelekt.

Een woordvoerder van DSM bevestigde zondag berichtgeving daarover op de website van de Limburgse kranten. Cyclohexanol is een vloeistof die irritatie aan de ogen veroorzaakt en bij verdamping de ozonlaag aantast.

DSM meldde en paar jaar geleden zelf dat er 500.000 kilo van het brandbare cyclohexanol was ontsnapt en verdampt in een fabriek in Augusta (Georgia). Uiteindelijk bleek het om het tienvoudige te gaan. Het incident gebeurde omdat het affakkelen niet goed ging. Het chemiebedrijf gebruikt het spul bij de productie van caprolactam, de grondstof voor nylon.

De DSM-vestiging begint ook drie nieuwe milieuprojecten en koopt bovendien voor 1,2 miljoen dollar betere apparatuur aan om vervuiling te te meten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.