Home

Achtergrond 1 reactie

DOC kruipt richting middenmoot

De melkprijzen gingen bijna zonder uitzondering omlaag in januari. FrieslandCampina en Nemelco verloren veel terrein en ook DOC moest wat prijsgeven. Bel Leerdammer ging het hardst onderuit, omdat de wintertoeslag wegviel. Cono wist als enige verwerker de prijs gelijk te houden.

DOC is opvallend genoeg niet langer hekkensluiter; dat is nu Bel Leerdammer. Bovendien zit het bedrijf niet ver achter Cono en Nemelco als daar de toeslagen in februari verdwijnen.

Nemelco moest vorige maand een prijsdaling van €2,22 toestaan, maar kwam toch tot de hoogste melkprijs: €31,83 per 100 kg melk (bij 500.000 kg per jaar). Dit was echter inclusief een toeslag van €3,90.

Cono volgde op kleine afstand met €31,24. Ook dit was inclusief toeslag (€3,25). Maar Cono hield het voorschot ten opzichte van december gelijk.

FrieslandCampina noteerde in januari €29,14. De laatste toeslag (€1,00) verdween en bovendien ging er €2,80 van de prijs af.

Bel Leerdammer loste Cono af als hekkensluiter. De vet- en eiwitprijs van Bel Leerdammer bleef ongewijzigd, maar de toeslag viel weg en daardoor daalde de melkprijs tot €26,95. DOC werkt zonder heffingen en toeslagen en moest alleen en kleine vet- en eiwitprijsdaling toestaan. Zo kwam het bedrijf uit op een voorschot van €27,59.

FrieslandCampina’s melkprijs in februari komt net als in januari lager uit. Vooral de vetprijs wordt omlaaggeschroefd. Het gevolg is een voorschotprijs van €27,66.

prognose:

voorzichtig omlaag

Eén reactie

  • no-profile-image

    wim

    Ik weet het niet want februari is nog niet bekend ? Wat ik wel weet is dat doc de laatste twee jaar slecht uitbetaald heeft ?

Of registreer je om te kunnen reageren.