Home

Achtergrond 3 reacties

DDB wil nieuw overeg met LTO en NZO

De Dutch Dairymen Board (DDB) wil graag weer met LTO melkveehouderij en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) overleggen.

Dit zegt voorzitter Sieta van Keimpema. Ze wil graag van hen horen of de inzichten al iets zijn veranderd.

Volgens haar is daar alle aanleiding toe, gezien de slechte markt. Ook signaleerde ze al een pleidooi van LTO melkveehouderijvoorzitter Siemjan Schenk voor productiebeperking op fabrieksniveau. Ook de Europese Rekenkamer en het Europees Economisch en Sociaal Comité signaleren dat de boeren niet aan de markt kan worden overgelaten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anne

  Ik denk dat de denkwerelden tussen die twee moeilijk zijn te overbruggen. DDB klampt zich vast aan maakbaarheid en overheid en politiek, waarvan steeds meer mensen duidelijk worden dat die nauwelijks invloed meer hebben op de markt. LTO legt zich mogelijk te snel neer bij die beperkte invloed van de politiek en zet zich in voor geleidelijke overgang en ondernemerschap. Fundamenteel verschil in opvatting dus.
  Bovendien is DDB al 2 keer van de tafel weggelopen, LTO (circa 10 keer zoveel melkveehouders als lid) zal er dus niet veel mee op hebben?

 • no-profile-image

  Harry

  Beste Klaas, het pleidooi van de LTO voor productiebeheersing door fabrieken kwam van de heer Maat himself.

 • no-profile-image

  willlem

  LTO, niet met DDB in zee gaan.
  vergelijk wilders met wouter bos.

Of registreer je om te kunnen reageren.