Home

Achtergrond

Cyclamen kunnen een stootje hebben

Veel soorten en cultivars van Cyclamen kunnen in de wintertuin nog behoorlijk uit de voeten, al gaan ze door de vorst wel eens plat.

Cyclamen coum 'Silver Leaf' is echter bijzonder goed winterhard en onderscheidt zich van de soortgenoten door het zilverkleurige blad. Cees Breed zette dit product in de keuringszaal en toont verder onder andere de piepkleine Colchicum trigynum en Galanthus (sneeuwklokje) 'Edinburg Ketton'. Zeer goede kwaliteit Galanthus is ook ingebracht door Th. C. Smakman die Galanthus elwesii toont, alsmede de meer forse G. 'Green Brush' die ook aan de buitenkant van het bloemblad een tekening heeft.

Door Markglory wordt de zeer stevige Hyacinthus 'Aqua' met keiharde nagels getoond. Een mannetjesputter. Meer hyacintennieuws wordt komende zaterdag via de televisie gebracht, want dan zal in het programma 'Tuinruimers' door Rob Verlinden het nodige worden gedemonstreerd en verteld over het gebruik van hyacinten uit de P-lijn (Pearls Passion) zoals de hyacinten 'Blue Pearl' en 'Purple Sensation'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.