Home

Achtergrond 228 x bekeken

Cruiseschip ramt kade in Egypte

Een luxe cruiseschip is vrijdagochtend vroeg in harde wind en hoge golven tegen de kade geslagen in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh.

Drie bemanningsleden kwamen om en vier toeristen, drie Britse vrouwen en een Italiaanse man, raakten gewond, berichtte de BBC vrijdag.
In het schip, de Costa Europa, zaten bijna vijftienhonderd passagiers. Door de klap ontstond er een gat van 2 meter in de romp. Hierdoor kon er water in een van de cabines stromen, waarin de zeelieden zijn verdronken. Ze kwamen uit India, Honduras en Brazilië. De vier toeristen liggen in het ziekenhuis.

Volgens Costa Cruises, een Italiaanse rederij die cruises verzorgt, ligt het schip nu veilig in de haven. De passagiers zijn van boord gegaan en in hotels geplaatst. Zij worden binnenkort naar huis gevlogen. De Costa Europa was onderweg van Dubai naar het Noord-Italiaanse Savona.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.